tiistai 24. helmikuuta 2015

Geelisukat avuksi jalkavaivoihin ­- Kokemuksia geelisukista


Olen pitkän aikaa kärsinyt kovettuneista ja siitä aiheutuvasta ”halkeilusta”, en liene ainoa? Kovettuminen aiheutuu jalkojen kuivumisesta, jolle voi olla monenlaisia eri syitä. Omalla kohdalla syyt olivat selkeästi siinä, että jalkani menettivät kaiken kosteuden yhdessä vääränlaisten sukkien ja kenkien runsaalla käytöllä.

 



Kuivat jalat – Mihin tämä johtaa?

Jalkojen menettäessä kosteutta, ihon päällimmäinen kerros alkaa kuivua. Uloimman kerroksen kuivuessa jalat alkavat hilseillä, halkeilla, kutista ja kovettua. Vaurioituneen ihokerroksen johdosta iho ei kykene suojaamaan jalkojasi erilaisilta infektioilta, jolloin jalkojen infektioherkkyys voi suorastaan räjähdysmäisesti kasvaa. Mikäli jalkojen kuivumista sijaitsee varpaiden lähialueilla, voi varvasväleihin ilmaantua erilaisia haavaumia. Diabeetikkojen kohdalla haavat voivat olla huomattavasti tulehdusherkempiä.

Omalla kohdallani kokeilin lähes kaikkea perusrasvoista hoitaviin rasvoihin ja kuorintoihin. Alkuun havaitsin huomattavaa edistystä tilanteeni osalta, mutta kovettumia silti jäi, ja paljon. Kovettumien hoito omalla kohdallani rasvojen osalta oli melko työlästä, sillä jalkojen rasvaaminen säännöllisesti monta kertaa päivässä joka päivä oli lopulta puuduttavaa. Pienten tulosten tullessa esiin ajattelin vähentää rasvaamista portaittain. Ensin vähensin kahteen kertaan päivässä, sitten yhteen, lopulta muutamaan kertaan viikossa. Hetken ajan tilanne näytti hyvältä, mutta vähitellen huomasin, etteivät kovettumat ole kadonneet mihinkään.
Kävin toki läpi sukkalaatikkoni ja kenkävalikoimani, jos näissä olisi kehittämisen varaa. Ostin itselleni kenkiä, jotka ei purista, pehmeitä sukkia. Ei auttanut. Epätoivo alkoi iskeä vasten kasvoja, kun mietin pitääkö minun lopun ikäni käyttää aikaani siihen, että rasvaan kinttujani kolmeen otteeseen päivässä.

Kokeilin kovettumarasvoja, erilaisia kotikonsteja, jalkahoitoja yms. Halkeilevan ihon vaahtovoiteesta tuntui olevan jonkin verran hyötyä, mutta suurin hyöty tuli kun edellä mainitun vaahtovoiteen lisäksi ostin muutamat geelisukat, joiden käyttöön ei tarvinnut nähdä erityistä vaivaa kuten jatkuvan rasvaamisen kanssa joutui. 

Viikon käytön jälkeen alkoi jo näkyä (ja kirjaimellisesti tuntua) tuloksia. Pahimmat kovettumat oli alkanut pikkuhiljaa kadota, ja ne hävisivätkin hyvään malliin. Kovettuneiden kantapäiden ongelmista kärsineenä vaivat hävisi muutamien kuukausien kuluessa lähes kokonaan. Geelisukat tuntuvat kosteuttavan jalkoja paremmin kuin yksikään rasva. 

Voi olla, että omat syyni jalkojen kuivumiseen on ollut liian tiukoissa treenijalkineissa, sillä olen tottunut sitomaan lenkkitossuni melko kireälle, samoin kuin sisäpelikenkäni. Lisäksi päivittäinen liikunnan määrä jalkaisin on erittäin suuri keskivertokuntoilijaan nähden. Geelisukkien ja kovettumavaahdon ensitestaamisesta on nyt useita kuukausia aikaa, ja kovettumat ovat lähes kokonaan kadonneet. Tällä hetkellä olen vähentänyt sukkien käyttöä porrastaen käyttäen niitä tällä hetkellä keskimäärin ehkä noin viitenä päivänä kuussa. 

Itse olen hyvin tyytyväinen tulokseeni, vaikkei kaikkia kovettumia saanutkaan pois. Ehkä täytyisi vähentää jalkojen saamaa rasitusta liikunnasta, jotta pääsisin lopuistakin eroon. 

Löytyvätkö sinulta kovettuneet ja kuivuneet jalat? Ovatko keinot parantamiseen vähissä? Suosittelen kokeilemaan kosteuttavia geelisukkia, jos muu ei tähän mennessä ole auttanut.
Terveinjaloin.fi tarjoaa hurjan paljon eri tuotteita nimenomaan jalkavaivojen hoitoon, kannattaa käydä katsomassa tarjontaa heidän sivuiltaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti